ONE-TIME HIT WONDERS (1)

M-am hotărât ca, pe lângă postările mele obişnuite din „Muzică ce merită ascultată”, să încep o (să-i zicem) rubrică nouă, dedicată hiturilor care au acaparat piaţa muzicală la un moment dat, dar ai căror artişti nu au mai găsit inspiraţia de a le asigura o continuare. Cazurile sunt extrem de multe, începând cu anii 60 şi până în prezent.

Pentru ediţia nr. 1, m-am oprit la grupul australian Real Life, care, cu single-ul lor de debut „Send Me An Angel”, s-a bucurat de un mare succes în Australia, Noua Zeelandă şi Germania, iar, ulterior, şi în SUA. Trupa s-a lansat în perioada synth-pop-ului, lucru uşor de remarcat în orchestraţia piesei lor de succes. Cu toate încercările ulterioare, Real Life n-au mai dat lovitura în topuri, având doar un succes modest în ţara lor de baştină.

Să ascultăm piesa „Send Me An Angel”, pe care eu o consider foarte reuşită şi bine adaptată stilului de la începutul anilor 80 (a fost lansată iniţial în 1983 şi reînregistrată în 1989). Am ales versiunea din anul 1983, cea din 1989 nefiind foarte diferită.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s