COINCIDENŢE?

A trecut deja mult timp de când nu mai cred în coincidenţe. Poate că unii vor zice că nu sunt cu toate ţiglele pe casă, dar de-a lungul anilor mi s-au întâmplat prea multe lucruri ce au depăşit definiţia coincidenţei pentru a le considera doar aşa ceva.

Am citit că, pentru a face loc unor lucruri/oameni noi în viaţă, trebuie să renunţi la lucruri de care nu mai ai nevoie sau la oameni care nu fac decât să te tragă înapoi.

Şi, într-o bună zi, m-am hotărât: am rupt orice legături de pe net cu două persoane ce reprezentau două relaţii ratate şi care m-au costat foarte multă suferinţă (mai ales ultima). Recunosc, nu a fost uşor să iau o asemenea decizie drastică, mai ales că eu sunt un om foarte ataşat de trecut. Doar că am înţeles un lucru: trecutul nu te poate ajuta decât în măsura în care ai învăţat o lecţie oarecare din el. În rest, e ca o ghiulea care îţi atârnă de picior, legată cu un lanţ greu şi care te împiedică să mergi uşor prin prezent către viitor.

Aici apare aşa-zisă coincidenţă: ca un făcut, la scurt timp după ce mi-am dus la îndeplinire hotărârea, am cunoscut un suflet extraordinar. Un suflet pur, extrem de vulnerabil, care apoape că este imaginea mea în oglindă: îi plac o mulţime dintre lucrurile care îmi plac şi mie, a suferit probabil mult (ca şi mine), se teme să nu fie rănit din nou (iarăşi, ca şi mine), dar tânjeşte în acelaşi timp să iubească şi să fie iubit (tot ca mine – de fapt ca noi toţi). Pentru mine, a fost o mare surpriză să cunosc un asemenea suflet cum nu mai credeam că există.

Nu ştiu ce va fi în continuare, timpul va arăta dacă prea multă asemănare e bună sau nu. Dar simpla prezenţă a acestui suflet este ca o gură de oxigen pentru mine. Înseamnă că, în ciuda răutăţii şi meschinăriei din lumea în care trăim, mai există oameni neatinşi de răul din jur. Şi aşa ceva este mai valoros decât orice posesiuni materiale.

Bun venit în viaţa mea, suflet candid.

Reclame

9 gânduri despre „COINCIDENŢE?”

  1. Mă bucur că ți-a apărut în cale un astfel de suflet, dar… O să fiu vocea rațiunii (dacă îmi permiți) – nu poți cunoaște un om doar din cuvinte, voce, rânduri…uneori e înșelătoare impresia. Sufletul acela poate fi așa cum îl percepi tu, cald, iubitor, prietenos, dar poate fi și altfel – rece, temător, delăsător, inconstant, nehotărât, brutal.

    Altfel… textul e o minune. Și o bucurie imensă. Pentru Suflet.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s